Foto: ?? Shihan Ja'nos

Shihan Janos

Shihan Czári började träna karate 1969 under sin militärtjänstgöring.

Hans instruktörer har varit Shihan Attila Mészaros, Shihan Howard Collins, Shihan David Cook, Shihan Tola Lewis, och Shihan Al Gardner ( som tyvärr har nyligen gått bort ).

Som den förste i Sverige har Shihan János fått mottaga den prestigefyllda utmärkelsen Universal Martial Arts Hall of Fame Renshi of the year 2003. Vår klubb bildades hösten 1977 och har för närvarande ca 60 medlemmar. Under de gångna åren har klubben varit mycket framgångsrik inom individuella tävlingar.

Shihan Czári har varit framgångsrik med att utbilda instruktörer som i sin tur har etablerat och öppnat egna klubbar, t.ex. klubben Kyokushinkai Stora Höga andra sidan älven och i Älvängen ( som tyvärr har lämnat Kyokushinkai ).

Vårt kampstil heter Kyokushin och är en av många karatestilar. Den grundades av Sosai Matsotatsu Oyama - 10:e Dan som föddes 1923. Ordet Kyokushin betyder: Kyoku - den yttersta, shin-sanning. Kyokushin skiljer sig från andra karatestilar genom att vara betydligt hårdare och tuffare. Vi går alltid den rakaste och snabbaste vägen till målet.

Uppdaterad: 07 JUN 2016 20:15
Skribent: Tomas Öberg